Nazaj na Blog

Kaj pokloniti za pogreb

Ob pogrebu je običajno primerno pokloniti simbolična darila, ki izražajo sožalje, spoštovanje in podporo družini in bližnjim preminule osebe. Nekaj primerov primernih poklonov ob pogrebu vključuje:

  1. Cvetlični aranžma: Pogrebni venec ali cvetlični aranžma je pogost poklon, ki izraža sožalje in lepoto. Izberite cvetlični aranžma v skladu z okusom družine ali kulture.                                                                                                                                      
  2. Sveče lahko simbolizirajo spomin na preminulo osebo in prinašajo toplino ter mir. Eko sveče pa omogočajo postavitev sveč in so praktično darilo.

  3. Darilna košara: Darilne košare s suhim cvetjem ali svžim cvetjem so običajno dobrodošlo darilo za družino, ki ji lahko pomaga v času žalovanja.

  4. Spominska darila: Spominska darila, kamnita darila kot so angelova krila, svečniki iz kamna, eko sveče iz kamna, so lahko globoko osebno darilo, ki izraža spoštovanje in spomin.

  5. Pisno sožalje: Pisanje osebnega pisma ali sožalnice, v katerem izrazite svoje sožalje, podporo in lepe spomine na preminulo osebo, je iskren način izražanja vašega sožalja.

  6. Finančna donacija: V nekaterih primerih družina raje prejme finančno donacijo namesto darila. Vprašajte družino ali pogrebno podjetje, ali so možne donacije za določen namen ali dobrodelno organizacijo.

Pomembno je, da pri izbiri darila upoštevate kulturne običaje in želje družine. Pred nakupom darila se lahko posvetujete z našim podjetjem Spletna cvetličarna Sožalnica ali družinskim prijateljem, če potrebujete dodatna navodila ali smernice. Najpomembneje pa je, da darilo izkazuje vaše sočutje, spoštovanje in podporo družini v času njihovega žalovanja.

Za vsa dodatna pojasnila ali vprašanja nas lahko vedno pokličete na telefon 031 503927 ali pišete na email info@sozalnica.si

Deli to objavo

Nazaj na Blog