Nazaj na Blog

Venci

Venci⎟Pogrebni venci

Pogenec predstavlja ČAS IN VEČNOST 

 

Izrazite svojo žalost s vencem sožalja. Hkrati pa sorodnikom izkažete svojo hvaležnost in sočutje. Žalni venec je zelo osebna in lepa gesta. Z nekaj tolažilnimi besedami ga lahko izročimo neposredno na pogrebu ali pa ga mi dostavimo v vežico. Poslovite se z rožami. Boleče je, ko nas ljubljena oseba za vedno zapusti. Rože v vencu dajejo tolažbo in nam pomagajo izraziti sočutje. Tudi naša spletna cvetličarna lahko ustvari pravo okolje za nepozaben pogreb in tako ohrani spomin na pokojnika. Pri nas vam svetujemo s predlogi za različne vrste nagrobnega cvetja. Preglejte in označite, katere barve, oblike in vrste rož so vam še posebej všeč. Morda tudi veste, kaj bi si pokojnik želel. Na podlagi vaših želja bomo v cvetličarni poskrbeli, da se boste dostojno in osebno poslovili s čudovitim, ročno izdelanim nagrobnim vencem. 

Z veseljem vam ga tudi naredimo po vaših željah.

 

  • Oblika venca predstavlja cikel življenja in simbolizira nenehno gibanje, nov začetek brez začetka in konca. Venec izraža upanje, da človek živi še naprej v večnosti in v onostranstvu. Zelo lepo je, če se ob naročilu pogrebnega venca odločite še za žalni šopek, venec za žaro ali žalni aranžma v istih barvah cvetja, da se stvari povezujejo.

 

  • Podpora ob žalovanju pomeni človečnost, toplino in povezanost. Potreben je čas, da se vprašamo, kaj nam je ta človek pomenil, kaj nam je imel povedati? Potreben je tudi čas, da potolažimo žalujoče in predelamo lastno žalost. V tem je bistvo kulture žalovanja. Rože in iz njih ustvarjeni floristični aranžmaji so primerno izrazno sredstvo. Oblikovani z ljubeznijo in skrbnostjo, neposredno in posamično izražajo sočutje, hvaležnost in spoštovanje. Kaj ali kako bi bilo v slovesu brez rož? Žalostno, saj si vsak med nami zasluži spoštovanje in lep odhod.

 

  • Upoštevati je treba želje žalujočih glede rož, aranžmajev, ki so lahko različnih oblik, ikeban in vencev, pri katerih pa je seveda potrebno upoštevati enotno zasnovo in metodo.  

 

Venec pomeni zaključek prejšnje poti in poudari prehod v nov krog življenja.

Naj vam podrobno svetujemo z besedilom, ki bo sestavni del venca.

Naročila sprejemamo dva dni ali več pred pogrebom, saj tako lahko zagotovimo sveže kvalitetno cvetje v vašem vencu.rebni v

Deli to objavo

Nazaj na Blog