Nazaj na Blog

Posebne nagrobne sveče

Žalni paket sveč same po sebi niso simbol smrti, temveč so simbol sožalja in spomina na umrlo osebo. 

Žalne sveče se uporabljajo na različne načine. Lahko se postavijo na mesto spomina ali grob umrlega, lahko se jih prižge med mašo ali drugim obredom, lahko pa se uporabijo tudi kot del žalne dariteve. Nagrobni set sveč se pogosto uporabljajo tudi na pokopališčih, kjer služijo kot simbol sožalja in spomina na umrle.

Kljub temu pa nekatere kulture in religije uporabljajo sveče kot simbol smrti in žalovanja. Na primer, v neaši kulturi se prižgejo sveče v času “Dneva mrtvih”, da bi razsvetlile pot umrlim nazaj v življenje. V nekaterih azijskih kulturah se prižgejo sveče v spomin na preminule prednike in kot način čaščenja njihovih duš.

V vsakem primeru pa je pomembno razumeti, da so žalne sveče simbol sočutja in spomina na umrlega ter da je njihova uporaba odvisna od kulture in osebnih prepričanj.

Običajno so nagrobne sveče bele barve, vendar se lahko uporabijo tudi druge barve, kot so rdeča, rjava ali temno siva. Žalne sveče so lahko različnih velikosti, oblik in trajanja, odvisno od proizvajalca. 

Žalni paket sveč so posebn set, ki je dekoriran s suhim,  z umetnim ali naravnim cvetjem, ki se uporabljajo kot simbol sožalja ob smrti. 

Aranžmaji žalnih kompletov sveč so lahko izdelani tudi po meri, da ustrezajo osebnim željam in okusu umrle osebe ali družine. V tem primeru se pogosto uporabljajo posebne nagrobne sveče, ki so opremljene z imeni in sožalnimi verzi ali drugimi spominskimi podrobnostmi.

Pri nakupu aranžmajev žalnih paketov sveč,  nas lahko pokličete z veseljem pomagamo.  Žalne pakete sveč lahko tudi osebno prevzemete, na v naši Spletni cvetličarni Sožalnica.

Deli to objavo

Nazaj na Blog