Nazaj na Blog

Pogreb in osmrtnice kratka navodila

Način, kako napisati osmrtnico za pogreb, je odvisen od vaših želja in tradicij vaše skupnosti. Spodaj najdete nekaj kratkih navodil, ki vam lahko pomagajo pri pisanju osmrtnice:

  1. Začnite s ključnimi informacijami: Na vrhu osmrtnice navedite ime pokojnika, datume rojstva in smrti ter kraj, kjer je umrl. Te informacije so osnovne in pomembne za bralce.

  2. Pišite o življenju pokojnika: Dodajte nekaj stavkov ali odstavkov, ki opisujejo življenje, osebnost in dosežke pokojnika. Opišite njegove interese, hobije, karierno pot, družinsko življenje in prispevke k skupnosti.

  3. Vključite spomine: Podelite nekaj osebnih spominov ali anekdot, ki jih imate o pokojniku. To bo pripomoglo k ustvarjanju čustvene povezave z bralci.

  4. Navedite podrobnosti o pogrebu: V osmrtnici vključite informacije o pogrebu, kot so datum, ura in kraj slovesnosti. Prav tako lahko navedete informacije o cvetju, donacijah ali drugih željah glede pokopa.

  5. Zahvala: Na koncu osmrtnice se zahvalite vsem, ki so izrazili sožalje ali pomagali v času žalovanja. Lahko napišete nekaj besed hvaležnosti za podporo.

  6. Kratkost: Poskusite ohraniti osmrtnico kratko in jedrnato, da bo bralcem enostavno slediti. Običajno je osmrtnica dolga približno 150-250 besed.

  7. Oblikovanje: Upoštevajte oblikovanje in pisavo, ki jo želite uporabiti. Osmrtnico lahko napišete ročno ali s pomočjo računalniškega programa za urejanje besedila.

  8. Preverjanje: Pred objavo osmrtnice jo preberite in preverite, ali so v njej vse informacije pravilne ter ali ste zadovoljni z besedilom.

Osmrtnica je priložnost, da se poklonite spominu na umrlega in delite njegovo življenjsko zgodbo s tistimi, ki so ga poznali. Upoštevajte svoje osebne občutke in potrebe svoje družine ter se osredotočite na to, da izrazite svoja čustva in spoštovanje do pokojnika.

 
 
 
Najlepši način, da izrazite svoje spoštovanje in ljubezen do svojih preminulih je s prelepimi 1. novembrskimi aranžmaji. Pri nas vam nudimo čudovite aranžmaje, ki bodo vaše grobove oživeli in jim podarili dostojanstvo, ki si ga zaslužijo.

Deli to objavo

Nazaj na Blog
Izdelek
je dodan v košarico.
Na blagajno