Nazaj na Blog

Cvetlični aranžmaji

Cvetlične aranžmaje lahko pošljete za različnih priložnostih, žalnih slovesnosti do rojstnih dni in obdarovanj. V splošnem je cvetlični aranžma lahko lepo darilo za vsako priložnost, ko želite nekomu izraziti svoje čustveno stanje.

Tukaj je nekaj primerov priložnosti, ko bi lahko poslali cvetlični aranžma:

  • Pogrebni venec je namenjen izrazu sožalja in spoštovanja umrlega ter kot simbol spomina nanj. Pogrebni venec običajno postavijo ob krsti, lahko pa ga postavijo tudi na drugo mesto, kot so grob, spominska plošča ali druge lokacije, kjer se lahko ljudje poslovijo od umrlega. Pogrebni venec je namenjen vsem, ki želijo izraziti spoštovanje in sočutje do umrlega ter izraziti svoje sožalje in podporo družini in bližnjim.
  • Aranžma sveč za pogreb je lahko izdelan iz več sveč, ki so postavljene v sredino cvetličnega aranžmaja, okrog njih pa so položene rože ali druge okrasne rastline. Sveče lahko predstavljajo simbolizem, kot so na primer simbolika svetlobe, upanja, topline in ljubezni.
  • Aranžma sveč je namenjena vsem, ki želite ustvariti prijetno in sproščujoče vzdušje doma ali na posebnem dogodku, kot je poroka, obletnica ali praznovanje drugih pomembnih dogodkov. Aranžma sveč je lahko tudi čudovit način za izražanje spoštovanja in sočutja v žalostnih priložnostih, kot so pogrebi, spominski dogodki ali drugi dogodki, ki jih želimo izraziti s svojo podporo in sočutjem bližnjih.
  • Rojstni dan: lep cvetlični aranžma je lahko lepo darilo za rojstni dan, ki izraža pozornost in skrb za osebo.

Izbira cvetličnega aranžmaja, ki ga želite poslati, je odvisna od različnih dejavnikov, kakšna je priložnost, oseba, ki ji boste cvetni aranžma poslali, njihov okus in preferenca, vaš proračun ter dostopnost cvetja itd.

Če gre za rojstni dan ali drugo praznovanje, bi lahko izbrali pisane in razigrane cvetove, kot so nageljni, gerbere, marjetice in vrtnice. Če želite nekaj bolj elegantnega lep cvetlični aranžma za obletnice, poroke ali posebne priložnosti, lahko razmislite o vrtnicah, orhidejah ali lilijah.

Če pošiljate cvetni aranžma nekomu, ki ga imate radi, lahko izberete njihove najljubše cvetove ali barve. 

Če pošiljate cvetje kot sočutje ali podporo, lahko izberete bolj nežne cvetove, kot so mini vrtnice, gladiole , mrežica ali perunike.

Če ste v dilemi, lahko vedno prosite nas Spletno cvetličarno Sožalnico za pomoč pri izbiri aranžmaja in cvetja. Pomembno pa je, da izberete aranžma, ki bo osebi, ki ga pošiljate, pričaral nasmeh na obrazu in izrazil svoje misli.

Deli to objavo

Nazaj na Blog